Loading...

Una de les millors maneres d’afrontar els reptes socials i econòmics actuals és optar perquè l’emprenedoria fomenti una economia social. Sigui quina sigui la teva idea de negoci – producció, comercialització, consum o serveis – l’opció cooperativa pot ser una bona elecció.

Si sou diversos autònoms que col·laboreu habitualment, el model cooperatiu és la millor opció per potenciar les vostres activitats, millorar la comercialització del vostre  producte o servei i reduir costos.

Des de l’Ateneu us podem ajudar per millorar la viabilitat del vostre negoci, contacteu-nos!

La cooperativa esdevé la fórmula natural que han adoptat molts projectes associatius que han desenvolupat una línia de negoci o quan el projecte associatiu s’ha convertit en una oportunitat d’autocupació pel grup promotor, mantenint en la majoria de casos la característica d’entitat sense ànim de lucre.

Si teniu una associació amb activitat econòmica la cooperativa us permetrà gestionar els comptes però continuar el funcionament democràtic i participatiu dels sòcis. Te’n pots informar a l’Ateneu!

Amb la nova regulació, les SCP i Comunitats de Béns ja no gaudeixen dels avantatges de simplicitat fiscal que tenien fins ara, ni deixen de tenir risc patrimonial personal il·limitat. A banda, es veuen obligades a portar, com qualsevol altra societat, la comptabilitat d’acord amb el Codi de Comerç. Així, les SCP tenen la responsabilitat il·limitada i, a la vegada, la complexitat de la comptabilitat. Aquestes raons han portat a les SCP a plantejar una transformació que, com mínim, limiti el risc patrimonial.

Les empreses mercantils han vist en la conversió cooperativa l’oportunitat d’implicar les persones treballadores en el projecte empresarial, cosa que permet aconseguir més capital, compartir les responsabilitats i dotar l’organització d’un funcionament més participatiu i motivador.

Oferim assessorament als treballadors i a les empreses amb dificultats de successió per jubilació dels propietaris i propietàries. La cooperativa possibilita que els treballadors es puguin fer càrrec de l’empresa a través d’aquesta fórmula jurídica, a més de gaudir d’una sèrie d’avantatges.

Si sou un col·lectiu de treballadors que us trobeu en aquesta situació, us podem ajudar a prendre la millor decisió.

El creixement de l’Economia Cooperativa, Social i Solidària representa un repte per a les gestories i assessories. Oferim informació i formació perquè aquests establiments puguin oferir una servei especialitzat.

Si ets un gestor i tens clients que estan constituïts com a cooperativa, a l’Ateneu podem assessorar-te i també pots participar de les sessions de formació que organitzem habitualment.


Facilitem actuacions de divulgació en diferents centres educatius per donar a conèixer els models d’empresa cooperativa als joves estudiants i professorat d’escoles, cicles formatius de formació professional de grau superior o universitaris. Entre les actuacions que realitzem:

  • Xerrada/Taller d’introducció a l’economia social i el cooperativisme
  • Tallers Fescoop (Activitats pràctiques de com convertir una idea en un projecte cooperatiu)
  • Visites guiades a Cooperatives
  • Suport a la creació de cooperatives d’alumnes