Documental Food Coop

Home/Agenda/Documental Food Coop
Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre vol fomentar nous models de consum, per això, presenta el documental ‘Food Coop’, sobre el Park Slope Food Coop, un dels supermercats d’aliments cooperatius més antics dels Estats Units.

El documental explica la història i el funcionament quotidià d’aquest supermercat cooperatiu, que des de 1973 agrupa més de 16.000 socis al barri de Brooklyn, que treballen cada un d’ells 3 hores mensuals per tenir l’opció de comprar el millor menjar de Nova York i amb el preu més barat possible.

A l’ombra de Wall Street, Park Slope Food Coop representa una tradició nord-americana menys coneguda però que està en auge. L’èxit d’aquesta cooperativa dibuixa altres models per canviar els sistemes de producció i distribució d’aliments i ha inspirat la creació de diversos projectes de supermercats cooperatius al llarg i ample del món.

Fins on pot arribar el cooperativisme de consum alimentari?
Ho debatrem després de la projecció del documental amb membres de diferents grups de consum de les Terres de l’Ebre i un membre impulsor del primer supermercat cooperatiu de Barcelona, Food Coop BCN. També tindrem un petit tast de vi i un pica-pica a l’acabar el debat.

Food Coop – Trailer from LARDUX FILMS on Vimeo.