Workshop de productors d’oli de les Terres de l’Ebre

//Workshop de productors d’oli de les Terres de l’Ebre

Workshop de productors d’oli de les Terres de l’Ebre

Productors d'oli a les Terres de l'EbreEl passat 3 d’Agost, a Uldecona, l’Ateneu va realitzar el primer Workshop de productors d’oli ecològic a les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu de crear un espai en què els productors es poguessin conèixer, compartir experiències, identificar necessitats i recursos conjunts a compartir.

Entre els punts per treballar que es van detectar durant el workshop, podem destacar:

Formació. Necessitat de compartir i complementar de manera teòrica i pràctica experiències i bones pràctiques en agricultura ecològica. Englobant des de tècniques de producció fins comercialització i difusió del producte.

Informació i Difusió. Necessitat d’informar al consumidor sobre els beneficis a nivell organolèptic i de salut d’un bon oli d’oliva. Constituir-se com grup de pressió en defensa i representació dels problemes del petit productor.

Recursos. Possibilitat de començar amb un banc de temps i recursos, a través d’un grup de treball i de l’ús compartit d’infraestructures, eines, maquinària i serveis d’assessorament que podrien minimitzar costos.

Entre d’altres debats també es van introduir temes com la comercialització conjunta, la creació d’una marca comercial, l’establiment d’un règim intern i les potencialitats de l’economia circular.

El realment positiu de la sessió ha estat la autoorganització entre els assistents d’un grup de treball actiu i compromès amb un gran potencial de continuïtat i d’aprofitament de beneficis i sinèrgies conjuntes. Seguim treballant!

By |2018-03-24T13:40:16+00:00agost 20th, 2017|Premsa|0 Comments