Projectes d’èxit

/Projectes d’èxit
Projectes d’èxit 2018-03-15T11:08:43+00:00

En l’actual context energètic mundial, la tendència és l’augment constant del preu dels combustibles fòssils. Aquesta situació i la necessitat de contribuir a una millora del medi ambient, posa de manifest la vital importància que té el control i la gestió dels subministraments i consums energètics de les nostres activitats, tant per mantenir i/o millorar la nostra situació, com, en el món empresarial, per assolir el nivell de competitivitat desitjat. L’objectiu de CRESOL és treballar per construir un nou model energètic que ens permeti mantenir, i en alguns casos augmentar, uns nivells de confort, qualitat ambiental i productivitat acceptables, i que els puguem sostenir indefinidament en el temps.

Surtdecasa.cat es una plataforma digital de referència en la informació cultural de proximitat, amb edicions territorials en diferents punts de la geografia catalana. Un mitjà modern i professional que, d’una banda, vol donar veu a les propostes culturals del territori i, per l’altra banda, dinamitzar i impulsar noves iniciatives. Surtdecasa.cat entén la cultura com un element de transformació social i aposta per la proximitat a l’hora de donar veu a totes aquelles persones i projectes que contribueixen a mantenir viu el país. És un mitjà de comunicació que aposta per enfortir les comunitats culturals locals i un altaveu per mobilitzar coneixement també des de les perifèries. Actualment és una cooperativa amb 4 sòcis treballadors.

Pepa Plana, actriu i pallassa catalana, nascuda a Valls, Tarragona, el 2 de maig de 1965, és un referent nacional en el gènere per la qualitat dels seus espectacles i per la seva contribució en la visualització de les pallasses, destacant com una de les figures europees.

Actualment s’està vivint un procés d’experimentació per a noves pràctiques de gestió i intervenció en diferents àmbits socials. Projectes com els de Can Batlló a Barcelona, l’eclosió del món cooperatiu, l’obra social de les PAH, la incipient autogestió de projectes educatius o les cooperatives de consum, entre d’altres, estan configurant una xarxa profundament fèrtil. A les Terres de l’Ebre, algunes cooperatives agràries han iniciat el procés de remarcar els valors fundacionals de l’organització i convertir-les en un actiu social indispensable al territori. Jaume Martí (Gandesa, 1979) ha estat partícip i impulsor d’un canvi d’etapa en la cooperativa Agrícola Sant Josep, una de les organitzacions que combina l’impacte social al teixit local propi del cooperativisme, així com la qualitat del producte. Vins tan emblemàtics com Llàgrimes de tardor o el Clot d’encís han sortit de Bot. Hem parlat amb ell sobre el moment que viu el cooperativisme agrari i com pot contribuir a una reformulació de l’activitat econòmica a les Terres de l’Ebre.