Una de les millors maneres d’afrontar els reptes socials i econòmics actuals és optar perquè l’emprenedoria fomenti una economia social. Sigui quina sigui la teva idea de negoci – producció, comercialització, consum o serveis – l’opció cooperativa pot ser una bona elecció.

Si sou diversos autònoms que col·laboreu habitualment, el model cooperatiu és la millor opció per potenciar les vostres activitats, millorar la comercialització del vostre producte o servei i reduir costos.

Des de l’Ateneu us podem ajudar per millorar la viabilitat del vostre negoci amb l’assessorament i acompanyament per a la creació de cooperatives, mitjançant diferents programes en funció de les necessitats de les persones emprenedores:

El programa Coopcrea d’assessorament professional per tirar endavant nous projectes d’emprenedoria social que tenen en les diferents classes de cooperatives la millor forma de desenvolupar la seva activitat. Més informació.

Formació, recursos i assessorament per a les cooperatives existents al territori, per enfortir, consolidar, expandir i internacionalitzar la seva activitat empresarial. Més informació.

Assessorament a empreses properes al tancament o altres formes jurídiques per a la seva transformació en cooperatives o altres entitats de l’economia social. Oferim assessorament als treballadors i a les empreses amb dificultats de successió per jubilació dels propietaris i propietàries. La cooperativa possibilita que els treballadors es puguin fer càrrec de l’empresa a través d’aquesta fórmula jurídica, a més de gaudir d’una sèrie d’avantatges.