
Oferim tallers per a les aules d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius, per tal de millorar les competències i els coneixements de les persones del territori. Totes les activitats que oferim són gratuïtes i les podem fer a la mida del grup/classe. Aquí pots consultar tota la nostra oferta formativa:
L’ESS en el context actual
Durada: 2 hores.
A qui va dirigit? ESO i Batxillerat
Objectiu: Conèixer els principis i valors de l’ESS, saber quins són els trets difrencials de les empreses socials i conèixer altres models empresarials més respectuosos amb les persones i el medi ambient
Aproximació al model cooperatiu
Durada: 2 hores.
En què consisteix: treballar amb l’alumnat la forma jurídica de Cooperativa i que és l’Economia Social i Solidària. També es treballen els principis del model cooperatiu i l’organització d’aquest tipus d’empreses.
A qui va dirigit? A alumnes d’ESO, Cicles Formatius i Batxillerat
Objectiu: Conèixer el model cooperatiu, treballar els principis i l’organització del cooperativisme i realitzar dinàmiques de treball en equip i resolució de conflictes
Taller de consum conscient
Durada: 2 hores.
En què consisteix: una aproximació al concepte de consum crític o conscient. Es divideix en tres blocs diferenciats: introducció al concepte de solidaritat, aproximació a l’economia social i solidària i consum conscient.
A qui va dirigit? A alumnes d’ESO, Cicles Formatius i Batxillerat
Objectiu: Reflexionar entorn el tipus de consum que hi ha a la societat, apropar a l’alumnat el concepte de consum crític i conscient i mostrar altres formes de consum viables i no generalitzades
Taller CANVAS: de la idea al projecte
Durada: 2 hores.
En què consisteix: Treballar els projecte finals dels alumnes a través de l’eina CANVAS.
A qui va dirigit? A alumnes de cicles formatius i batxillerat que estan realitzant els projectes finals.
Objectiu: Valorar l’impacte social i mediambiental dels seus projectes per a enfocar-lo a l’Economia social i/o al cooperativisme.
Visites a cooperatives del territori
En què consisteix: Es dona a conèixer el model cooperatiu mitjançant dues activitats concretes. Per una banda una aproximació teòrica al model, utilitzant un recurs audiovisual i una explicació per part d’un formador i soci d’una cooperativa. Per altra banda, per mitjà d’una experiència pràctica, visitant en primera persona una cooperativa de treball.
A qui va dirigit? A alumnes d’ESO, Cicles Formatius i Batxillerat
Objectiu: Aproximar-se al model cooperatiu, donar a conèixer l’organització d’algunes cooperatives , difondre els principis del model cooperatiu i de l’ESS i visitar en primera persona un projecte cooperatiu
Taller de creació de cooperatives d’alumnes
Durada: segons les necessitats del grup.
En què consisteix: acompanyament per crear una cooperativa amb l’alumnat, que serà formada i gestionada per elles mateixes amb la col·laboració del professorat.
A qui va dirigit?
Alumnes de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius.
* És molt interessant per a alumnes que estiguin interessats en finançar-se col·lectivament per aconseguir un objectiu comú (exemples: viatge final de curs, sopar grup, excursions, etc.)
Objectiu: desenvolupar activitats productives amb la finalitat de potenciar l’emprenedoria col·lectiva, on la seva participació i implicació sigui clau, ja que hauran de prendre les decisions i alhora ser responsables de la gestió de la cooperativa.
Posa’t en contacte amb info@ateneucoopte.org si vols sol·licitar un taller o dissenyar-lo a mida amb nosaltres.