Programa CoopCrea

Programa COOPCREA per a l’assessorament en la creació de projectes amb valors, compromesos amb la societat i el seu entorn, que fomenten la llibertat i responsabilitat dels socis. Projectes d’Emprenedoria col·lectiva i Autogestió per a la transformació social.

Des de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre posem en marxa el programa CoopCREA, d’assessorament individualitzat i gratuït per la creació de cooperatives i altres formes jurídiques de l’economia social.

T’interessa: si tens un projecte en el marc de l’economia social i emprenedoria col·lectiva, o bé si sou una forma jurídica, com associació, SCP o CB, amb activitat econòmica i us esteu plantejant fer una transformació cap al model cooperatiu. Des de l’Ateneu t’assessorarem per fer viable el teu projecte i tirar-lo endavant.

Sessions d’Acompanyament individuals
En cada sessió tractarem les diferents parts del pla d’empresa, des de la definició de la idea fins al pla de governança i requisits de constitució. Per tal de veure la viabilitat del projecte i la forma jurídica que millor s’adapta.

Sessions Formatives Grupals
– Introducció a l’economia social i estructura del programa
– Introducció al màrqueting digital
– Aplicació del model Canvas per estructurar el nostre projecte
– Organització interna d’una cooperativa
– Bases comptables i finances per gestionar una cooperativa
– Tràmits per a la creació d’una cooperativa
– Finançament responsable i assegurances ètiques

Durada prevista: Febrer – Juliol, adaptant-nos a les necessitats i ‘tempos’ de cada projecte.