REFLEXIONS_TAULA TERRITORIAL MÓN EDUCATIU 2021


La tarde del dijous 15 d’abril ha tingut lloc la Taula Territorial del Món Educatiu de les Terres de l’Ebre. Ha constat de dos parts; una primera conformada per intervencions de les representants de les diferents institucions i iniciatives i una segona, de debat amb les assistents.


Hem comptat amb la participació de; Mª Pilar Caballé Tudó, coordinadora dels Serveis Educatius als Serveis Territorials i l’Àngels Nolla Llorens representant de l’institut de Ciències de l’educació i membre de la junta del Moviment de Renovació Pedagògica. De la seva mà, hem pogut conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els compromisos del sector educatiu amb els mateixos, mostrant també les propostes del Departament per treballar cada objectiu a l’aula.


També hem comptat amb Manuel Zarza, president de la cooperativa escolar; Education Trainers, que, a través d’una dinàmica amb Kahoot ens ha presentat les cooperatives escolars com una eina que permet treballar ODS a l’aula. Per últim Òscar Pla, coordinador de la Xarxa Educació 360 de Terres de l’Ebre, ens ha explicat la mirada 360 i la importància de l’equitat en l’educació i ha presentat recursos i una guia per als centres educatius 360. Finalment, tant les participants com l’Ateneu hem pogut compartir els diferents materials que hem desenvolupat des de les nostres iniciatives i que podeu trobar més endavant.


La segona part de la taula ha estat dinamitzada per Fèlix Pardo, professor de secundària i membre de l’assocació d’Economia del Bé Comú de Terrassa, on hem establert un diàleg entre necessitats i exemples de projectes realitzats generant idees per al futur.

RECURSOS ODS