Valoració Fira Àgora 2020

Des de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre valorem molt positivament la jornada del passat dissabte 3 d’octubre.

Considerem que la tercera edició de la Fira Àgora va ser tot un èxit tenint en compte les dificultats del moment: es va haver d’adaptar a un format més reduït i es va canviar la ubicació de la Casa de la Cultura a l’ermita de la Pietat d’Ulldecona, ja que era un espai que permetia fer totes les activitats a l’exterior i complint amb totes les mesures de seguretat.

Van passar per la fira més de 200 persones, va fer un dia fantàstic meteorològicament parlant i va haver-hi molt bon ambient durant tot el dia. Considerem que va ser una festa de l’economia social que va permetre que fos una jornada per a tots els públics (joves, famílies…).

Hi va haver només un imprevist: no es va poder dur a terme la ponència que estava prevista per a la tarde, però es va solucionar amb la intervenció de les iniciatives d’economia social i cooperativa participants que van explicar el seu projecte al públic, i amb un petit concert de hung drums.

L’objectiu d’aquesta fira és difondre i donar visibilitat a iniciatives de cooperació i projectes basats en l’economia social, el cooperativisme i el consum responsable al territori, i creiem que es va complir.

En aquesta tercera edició hi han participat quasi una desena d’expositors: Casa de Luna, una entitat d’Amposta dedicada a la difusió de la criança conscient; l’Associació Espai Tataküa, que compta amb una escola bosc a Amposta; l’associació Salvem lo Montsià de defensa de les oliveres mil·lenàries; la cooperativa AvanTEbre, que ofereix serveis socials i empresarials al territori; Germans Callejón, una cooperativa de la que es dedica al reciclatge tèxtil; el col·lectiu Can Somiatruites, de Sant Carles de la Ràpita que treballa la divulgació cultural a través de la literatura i altres expressions artístiques; la Segona Volta, entitat sense ànim de lucre dedicada a la recuperació i comercialització d’objectes de segona mà, i Terrània – Banc de Terres de Tortosa, dedicada a l’agricultura ecològica.